Gastroenterologie

Gastroenterologie

Hledá příčinu dlouhodobých zažívacích potíží

Laktózová intolerance, celiakie, histaminová intolerance, fruktózová intolerance, Crohnova choroba, nespecifické střevní záněty, choroby jater a žlučníku.

Chronické trávicí či zažívací obtíže jsou velmi časté, přesto je poměrně složité určit, co je způsobuje. Primární potravinová intolerance vzniká v důsledku poruchy genu, která vede k neschopnosti trávit některé potraviny, a to vyvolává trávicí obtíže. Mezi ty nejčastnější patří laktózová intolerance, histaminová intolerance, fruktózová intolerance, celiakie, nespecifické střevní záněty či Crohnova choroba. Přesná diagnostika je pro účinnou léčbu zcela zásadní. Genetická analýza pomůže potvrdit, vyloučit nebo zpřesnit diagnózu a díky tomu nastavit vhodná léčebná nebo preventivní opatření, snížit rizika zdravotních komplikací a zvýšit kvalitu života. 

Seznam testovaných kapitol:

  • laktózová intolerance
  • histaminová intolerance
  • fruktózová intolerance
  • celiakie
  • nespecifické střevní záněty
  • Crohnova choroba
  • choroby jater a žlučníku